Connect with us

G-Shock Malaysia

G-Shock Malaysia

SLV-19A & SLV-19B ‘couple set’

G-Shock News

SLV-19A & SLV-19B ‘couple set’

Pada bulan Jun 2019, Jepun menunjukkan dua pasang G-Shock dan Baby-G dalam gaya “he and she” – iaitu SLV-19A dan SLV-19B.

DW-5600,BGD-560 untuk SLV-19B dan GA-110, BA-110 untuk SLV-19A.

Siri ‘couple’ sentiasa dibezakan dengan reka bentuk khas dengan cara yang romantis, dan di sini Casio telah menghasilkan sesuatu yang baru – hubungan kasih sayang boleh timbul tidak hanya antara manusia, haiwan, seperti flamingos dan zebra, malah mampu mencipta pasangan mereka tersendiri.

SLV-19A-1A – GA-110

SLV-19A hitam untuk lelaki dan putih untuk perempuan adalah seperti yin dan yang dalam falsafah Cina, walaupun ada warna yang diedarkan sebaliknya, tetapi ini tidak mengubah intipati.

SLV-19A-1A – BA-110

Dalam BA-110, anak panah utama [atau sebaliknya bahagian belakangnya] sangat mirip dengan flamingo, yang secara berkala akan berlaku di sepanjang arah anak panah untuk membentuk “jantung” – sangat simbolik dan tidak biasa.

Di belakang SLV-19A, anda dapat melihat ukiran dalam bentuk bulu flamingo.

Dalam kes SLV-19B, kita melihat warna eksotik dalam bentuk corak “bergaris” – untuk mewakili zebra. Kami tidak tahu mengapa mereka memilih zebra , tetapi hakikatnya tetap bahawa Casio tidak takut untuk mencuba. Kes itu, tali dan juga bahagian dail semuanya “dilipat”.

SLV-19B – G-Shock DW-5600 Hitam dan GBD-560 putih

Setiap siri SLV ‘couple’ hanya dijual dalam satu set(dua jam) – lelaki dan perempuan. Kes reka bentuk sepadan dengan “semangat” Casio limitas – semuanya di sini cantik dan elegan.

GA-110, DW-5600, BA-110 dan BGD-560 mempunyai fungsi asas [stopwatch, timer, alarm clock, world time, calendar and backlight].

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in G-Shock News

Facebook

Recent

Trending

To Top