Connect with us

G-Shock Malaysia

Steve Caballero x Subcrew x G-Shock DW-5600 & DW-6900

G-Shock

Steve Caballero x Subcrew x G-Shock DW-5600 & DW-6900

Jenama streetwear Hong Kong Subcrew telah bekerjasama dengan legenda pemain skateboard Amerika Steve Caballero untuk kolaborasi G-Shock terbarunya. Satu set kotak terhad akan merangkumi dua model G-Shock: DW-5600SSC20-1PRSSS hitam dan merah yang mewakili Caballero Dragon dan DW-6900SBC20-2PRSSS biru dan putih yang mewakili Subcrew. Model ini mempunyai jalur pada band, “Cab” dan logo Subcrew pada muka jam, dan backcase khas serta lampu latar belakang EL. Patung Caballero yang ditunjukkan dalam foto juga termasuk dalam set ini, dimana kepala dapat ditanggalkan dan boleh diganti dengan kepala naga. Subcrew mengeluarkan video berbahasa Inggeris mengenai kolaborasi di sini.

Steve Caballero adalah salah satu pemain skateboard yang paling popular dan berjaya pada tahun 1980-an. Dia dikreditkan dengan membuat Caballerial (atau “Cab”) dan memegang rekod 10 tahun untuk menegak tertinggi pada setengah paip. Peminat skate yang dibesarkan pada zaman itu mungkin akan mengingatnya dari video Bones Brigade klasik “The Search for Animal Chin.” Caballero juga muncul dalam dokumentari 2012 “Bones Brigade: An Autobiografi” yang terkenal, yang dapat dilihat secara percuma di YouTube. Sukan papan seluncur akan memulai debutnya di Olimpik Tokyo pada tahun 2020, yang ditunda hingga 2021.

Kerjasama Subcrew diumumkan di akaun Weibo G-Shock di China, dan akan dikeluarkan pada 21 Ogos 2020. Maklumat pengeluaran yang lebih spesifik belum diumumkan. Peminat mungkin ingin mengawasi laman web Subcrew dan kedai online www.wearethesubcrew.com, kerana laman web ini menjual jam tangan G-Shock terakhir Subcrew dan terdapat penghantaran antarabangsa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in G-Shock

Facebook

Recent

Trending

To Top